Георги Кабзималски започна своя шести мандат като кмет на Рила, Цветана Шушкова отново бе избрана за председател

DenNews.bg
11.11.2023
размер на текста:

 Кметът на община Рила Георги Кабзималски, кметът на с. Пастра Румяна Михайлова и 11-те общински съветници в ОбС - Рила встъпиха официално в длъжност и се заклеха тържествено да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.

Тържествената сесия откри областния управител инж. Александър Пандурски, който поздрави кметовете и съветниците, пожелавайки им успешен и ползотворен мандат. Гост на първата сесия бе и кметът на община Дупница Първан Дангов.

Клетвените листа на новите управници връчи председателят на Общинска избирателна комисия Елена Бозовайска, която им пожела спорна работа.

Кметът Георги Кабзималски започна официално своя 6-ти пореден мандат. Той спечели доверието на своите съграждани още на първи тур на изборите на 29 октомври.

А новите 11 съветници в ОбС - Рила, които положиха клетва днес, са: Донка Цветкова, Стоян Миланов, Ивайло Кондев, Боримира Атанасова, Костадин Михайлов, Цветана Шушкова, Мария Жлябинкова, Стоян Туповичарски, Елена Александрова- Георгиева, Георги Васев и Лазар Лазаров.

Най-възрастният съветник Донка Цветкова води първо заседание и процедурата по избор на председател на ОбС - Рила. За трети път на поста бе избрана Цветана Шушкова. При тайно гласуване, Шушкова получи подкрепата на 6-ма свои колеги от ОбС. Тя благодари за оказаното доверие и заяви, че за нея е чест и огромна отговорност отново да бъде председател на колективния орган.

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети