Остава в сила жълтия код за обилни снеговалежи в област Кюстендил

Dennews.bg
26.01.2023
размер на текста:

 За 26.01.2023 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за очаквани значителни снеговалежи в област Смолян и част от области: Благоевград, Пазарджик и Пловдив; предупреждение от първа степен за снеговалежи в области: Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от области Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг в област Кърджали; за значителни валежи от дъжд в област Хасково.

Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд и там на отделни места ще има условия за поледици. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони малко по-високи, в София - около 1°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети