Кралица Елизабет II e под медицинско наблюдение в Балморал

DenNews.bg
08.09.2022
размер на текста:

 Кралицата е под медицинско наблюдение в Балморал, след като лекарите са се загрижили за здравето й, съобщи Бъкингамският дворец.

Всички деца на кралицата са или в, или пътуват до нейното шотландско имение близо до Абърдийн.

„След допълнителна оценка тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение“, се казва в изявление.

Кралицата се чувства удобно, се добавя.

Принц Чарлз е пътувал там със съпругата си, херцогинята на Корнуол.

Херцогът на Йорк и графът и графинята на Уесекс пътуват до шотландското имение, на около 40 мили (64 км) западно от Абърдийн.

Кралската принцеса, принцеса Ан, вече беше в Шотландия и поемаше ангажименти.

Херцогът на Кеймбридж също е на път, а херцогинята на Кеймбридж остава в Уиндзор с децата им.

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които са били в Германия, пътуват до Балморал, каза говорител на двойката.

Съобщението идва, след като 96-годишната кралица се оттегли от виртуално заседание на нейния Частен съвет в сряда, като лекарите я посъветваха да си почива.

Съществуват очевидни неотложни опасения за здравето на кралицата - много по-ясно изразени от преди и без никакво споменаване, че това се отнася само до затруднения с мобилността.

Има и предупреждения срещу неоснователни спекулации, като например, че може да е паднала. А във вторник тя беше на крака и се снимаше усмихната, докато назначаваше нов министър-председател Лиз Тръс.

Но от отмяната в последния момент на това, което би било просто виртуално заседание на Частния съвет - на висши министри - няма съмнение за крехкостта на здравето на кралицата.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети