Зеленски се гордее с постиженията на армията си в Харковска област

DenNews.bg
08.09.2022
размер на текста:

Тази седмица имаме добри новини от Харковска област. Вероятно всички вече сте видели съобщение за дейността на украинските защитници. И мисля, че всеки гражданин се гордее с нашите войници. Това е заслужена гордост, правилното чувство, заяви във видоообръщение Володимир Зеленски.
Сега не е моментът да назоваваме тези или други населени места, в които се връща украинското знаме. Но е време да благодарим на 25-та въздушнодесантна бригада, 92-ра специална механизирана бригада и 80-та десантно-штурмова бригада за храбростта и героизма, проявени в хода на бойните действия
Благодаря и на 406-та отделна артилерийска бригада днес за изключително успешното разполагане в зоните на окупатора в южната част на страната ни и на 60-та отделна пехотна бригада, която непрекъснато напредва позициите ни.
Всеки успех на нашите военни в една или друга посока се променя в полза на Украйна и общата ситуация на фронта. Колкото по-тежки са окупаторите, колкото повече загуби имат, толкова по-добри ще са позициите в защитниците ни в Донбас, толкова по-надеждна ще бъде отбраната на Запорожие и Николаев, моста на Днепропетровска област, толкова по- Ще мога да освободя Приазовството и целия юг.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети