Премиерът Гълъб Донев посети опустошените карловски села

DenNews.bg
06.09.2022
размер на текста:

 Премиерът Гълъб Донев посети днес пострадалите от наводнението села Каравелово, Богдан, Слатина и Трилистник. Министър-председателят провери на място действията на институциите за преодоляване на последиците от бедствието.

Днес е Денят на Съединението. Ден, в който ситуацията тук ни учи на държавност. Институциите и хората показаха, че можем да бъдем обединени заедно и че националният идеал за обединение не е кампания - той е избор всеки ден, който се прави от всеки един от нас. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев, който в деня на отбелязването на 137-ата годишнина от Съединението посети пострадалия от наводненията регион в област Пловдив. Премиерът посочи, че всички държавни институции и доброволци участват в преодоляването на последиците от бедствието. Силата ни е в това да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани, заяви министър-председателят в с. Каравелово.

 Още утре ще бъде взето правителствено решение, с което ще бъдат отпуснати вода и храна на всички пострадали хора. Агенцията за социално подпомагане има готовност да предостави еднократна помощ на засегнатите от бедствието за неотложни нужди. Средства ще бъдат отпуснати и за строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. Няма да има пострадал, който да не получи подкрепа от държавата, категоричен бе премиерът Донев. Ще бъдат предоставени и временни жилища на хората, чиито домове са разрушени. Семействата, които имат ученици, ще получат помощ за децата за първия учебен ден.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети