Бивш възпитаник откри стрелба в руско училище, остави трупове и се самоуби

DenNews.bg
26.09.2022
размер на текста:

 Броят на загиналите при стрелбата в училище в Ижевск достигна 13 души, съобщи за РИА "Новости"

"Жертвите на престъплението са 13 души, включително шестима възрастни, както и седем непълнолетни, ранени са 14 деца и 7 възрастни", казаха от ведомството.

 

Сутринта неизвестен откри огън в училище № 88 в Ижевск, а след това се самоуби. Според ръководителя на комисията по информационна политика на Държавната дума Александър Хинштейн той е бил въоръжен с два травматични пистолета, преработени за бойни патрони. Според ИК нарушителят е възпитаник на същото училище, роден през 1988 г.

Медицинска помощ на пострадалите оказват 14 екипа на линейки, каза Алексей Кузнецов, помощник-министър на здравеопазването на Русия. Освен това бяха организирани телемедицински консултации с участието на водещи специалисти.
Образувано е наказателно дело по членовете "убийство на две или повече лица, включително малолетно или друго лице, за което виновният знае, че е в безпомощно състояние, извършено по общоопасен начин" и незаконен трафик на оръжие. Разследването е прехвърлено в централния офис на Следствения комитет.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети