Зеленски: Руската армия бяга, победата ни е все по-осезаема!

DenNews.bg
11.09.2022
размер на текста:

 Продължава движението на нашите военнослужещи в различни посоки на фронта. Към момента, като част от активни действия от началото на септември, вече са освободени около 2000 километра от територията ни. Това обяви във видеообръщение през страницата си във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски.
Тези дни руската армия показва най-доброто от себе си – показва гърба си. И, в крайна сметка, е добър избор да бягат. Място за окупаторите в Украйна няма и няма да има.
Днес съм благодарен на войниците от 15-ти славянски полк на Националната гвардия на Украйна, които се отличиха в Харковско направление.
Благодарен съм на войските от 214-ти отделен стрелкови батальон за обезпечаване на ситуацията в Балаклия, които заедно с подразделенията на Главното разузнаване, Силите за специални операции, специалните части на Националната гвардия и полицията, които поеха пълен контрол над града.
Благодарен съм на всички наши защитници, които през тези седмици направиха наближаването на победата ни още по-осезаемо!

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети