Гръмотевични бури в САЩ отмениха 1500 полета

DenNews.bg
06.08.2022
размер на текста:

 Над 1500 полета бяха анулирани заради гръмотевични бури, връхлетели основните летища по Източното крайбрежие в Съединените щати.

Летищата - първенци по отменени полети - са LaGuardia в Ню Йорк, Newark Liberty International и националното летище Reagan в покрайнините на Вашингтон.

В четвъртък авиокомпаниите отмениха 1248 полета в цялата страна - рекорден брой за последните шест седмици.

Southwest Airlines отмени 370 полета, или 9% от графика си. Southwest отложи 1800 полета или 46% от предварително планираните си полети.

"Ние се справяме с различни предизвикателства, свързани с атмосферните условия, които засягат голяма част от дейността ни" - се казва в изявление на Southwest Airlines.

FlightAware отчитат над 7700 съобщения за закъсняващи полети.

Масово авиокомпаниите в САЩ трябва да се борят с отмяна на полети и закъснения, с недостиг на персонал и лошо време.

Не по-различна е ситуацията в Европа. И на Стария континент има отмяна на полети заради лошите атмосферни условия. От летищата "Хийтроу" в Лондон и от "Амстердам Схипхол" обявиха конкретни мерки как да се справят с отменените полети.

И Министерството на транспорта в САЩ предложи правило, което ще разшири обстоятелствата, при които пътниците могат да си получат обратно парите за блетите. Това предложение идва на фона на масови недоволства и оплаквания от страна на пътниците, които искат средствата за билетите им да бъде възстановена.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети