Съдът в Дупница прати в затвора за кражби двама рецидивисти

DenNews.bg
04.08.2022
размер на текста:

 Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, наложи Районен съд – Дупница, по отношение на подсъдим за кражба, при условията на опасен рецидив и за повреждане на чужда собственост. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата. Подсъдимият Павел Б., на 28 години от София се признава за виновен за това че на 08.05.2022 г., на ул. „Елисавета Багряна“ в гр. Дупница, противозаконно е унищожил чужда движима вещ - предно панорамно стъкло на лек автомобил марка „Фолксваген“, собственост на Б. Н. от гр. Дупница, както и за това, че е отнел от автомобила чужди движими вещи, а именно: мобилен телефон и портфейл от владението на Б. Н., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и кражбата представлява опасен рецидив.
Съдът определи да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил задържан 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „ Задържане под стража“, която съдът потвърди.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 4 месеца, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив. А. Иванов, на 25 години от гр. Рила се признава за виновен в това, че в периода от 12.01.2022 г. до 20.02.2022 г., от мазе на частен дом (къща) в гр. Рила, е отнел чужда движима вещ, а именно 1 бр. моторен трион, на стойност 136 лв., от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, като кражбата е извършил в условията на опасен рецидив. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът потвърди взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до привеждане в изпълнение на влязлата в сила присъда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети