Бойко Клечков представи на събора в Жабокрек листата на БСП за област Кюстендил

DenNews.bg
28.08.2022
размер на текста:

 78 години от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд отбелязаха днес българските социалисти в местността Жабокрек край Рилския манастир. Организатор на традиционния митинг събор е областната организация на БСП в Кюстендил.
В събитието участваха социалисти от София, Благоевград, Перник, Дупница и Кюстендил, както и от други области и региони на България.В официалната част взеха участие членове на Изпълнителното бюро на БСП, кандидат-народни представители и общинските ръководства от Югозапада.Обръщение пред присъстващите над хиляда членове и симпатизанти на левицата произнесоха председателят на БСП Корнелия Нинова, Александър Симов, председателя на общинския съвет на БСП-Дупница Александър Анин.Програмата продължи с представяне на листата на кандидат-народните представители на БСП в 10-МИР-Кюстендил от водача на листата Бойко Клечков.
Припомняме, че на 24 август 1944 г. Рило-Пиринският партизански отряд под ръководството на своя прославен командир Васил Демиревски - Жельо, провежда най-голямата си акция - Жабокрек, при която са ликвидирани 27 хитлеристи. Взети са много оръжие и муниции, дрехи, обувки и храна за 350 души.Пред паметника на партизаните, ръководени от Васил Демиревски – Желю бяха поднесени пък десетки венци и цветя от пристигналите в местността социалисти, които дойдоха с осигурени автобуси и с личните си автомобили.

 

1.Бойко Клечков-областен предс. на БСП-Кюстендил
2.Даниел Каратов- Дупница
3.Даниела Борисова-Коалиционен партньор -Екогласност-Дупница
4.Валери Радлев-общински съветник в Община Бобов дол
5. адвокат Йордан Тодоров-предс. на БСП-Кюстендил
6.инж. Веселин Иванов-Дупница
7.Десислава Разсолкова-предс. на МО БСП-Кюстендил
8.Габриела Стоилова-икономист

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети