Десетки ранени полицаи в Македония, вътрешният министър осъди нападките на политици

DenNews.bg
07.07.2022
размер на текста:

Министърът на вътрешните работи на РСМ отрече да са истина твърденията на политици, че полицията късно се е появила по време на протестите и обяви през страницата на силовото министерство във Фейсбук следното:

МВР напълно отрече твърденията на президента на ВМРО-ДПМНЕ Кристиян Мицкоски, че полицията не е присъствала и не е реагирала на инцидента на паметника на Скандербег.
Напротив, полицията е била на място, веднага реагирала и спряла насилието, а един заподозрян в стрелба с огнестрелно оръжие веднага е задържан.
По време на протестите полицията е напълно готова на задачата и призоваваме партиите да спрат да разпространяват дезинформация.
Приложеното видео показва точно колко бързо реагират повече от десет полицаи и предотвратяват голям инцидент.

Министър Спасовски посети пострадали полицаи заедно с част от ръководството на МВР, зам.-министърът на вътрешните работи Назим Буши, директора на Бюрото за обществена сигурност Сашо Тасевски и зам.-директора на БДБ Ариф Асани в Клини посетиха пострадали полицаи при вчерашния обществен митинг пред събранието на РСМ.
След посещението министър Спасовски изрази дълбока загриженост в медийно изявление, че общо 47 полицаи са ранени по време на протестите, 11 от които по-тежки и двама със сериозни наранявания, и уведоми, че на всички ранени полицаи бързо им е дадена медицинска помощ внимание, а тежко ранените се прехвърлят в лечебни заведения за възстановяване и медицинска помощ.
 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети