Проливни дъждове потопиха стотици домове в Сидни

DenNews.bg
05.07.2022
размер на текста:

 Стотици домове бяха наводнени в и около най-големия град в Австралия при наводнение, което причини проблеми на 50 000 души, съобщиха официални лица във вторник.

Екипите за спешно реагиране са извършили 100 спасителни операции през нощта на хора, блокирани в коли на наводнени пътища или в наводнени домове в района на Сидни, каза ръководителят на Държавната служба за извънредни ситуации Ашли Съливан.

Проливни дъждове доведоха до преливане на язовири и преливане на пътища, което доведе до четвърто извънредно наводнение за 16 месеца в части от града с население от 5 милиона души.

Заповеди за евакуация и предупреждения да се подготвят да напуснат домовете са били дадени на 50 000 души спрямо 32 000 в понеделник, каза премиерът на Нов Южен Уелс Доминик Перотет.

„Това събитие далеч не е приключило. Моля, бъдете внимателни, когато шофирате по нашите пътища. Все още има значителен риск от внезапни наводнения в нашия щат“, каза Перотет.

Правителството на щата Нов Южен Уелс обяви бедствие в 23 района през нощта, активирайки финансовата помощ на федералното правителство за жертвите на наводненията.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети