Постоянен арест за дупничанин, крил канабис у дома във ваза

DenNews.bg
04.07.2022
размер на текста:

 Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на А. С. от Дупница, като уважи искането на РП- Кюстендил, т. о. Дупница. 24- годишният дупничанин е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества – канабис, престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.
На 29.06.2022 г., при извършена проверка в гр. Дупница, в антрето на къщата, която обитава, във ваза, без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество – суха, зелена листна маса, реагирала на канабис, с бруто тегло 2, 89 грама.
Видно от материалите, събрани по досъдебното производство, същият е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, като макар и на начален етап събраните писмени и гласни доказателства установяват съпричастността на обвиняемия към извършване на деянието. Същият е
осъждан многократно, включително и за други такива престъпления, като му е налагано наказание „Лишаване от свобода“ и ефективно, като явно целите на наказанието не са били постигнати. Налице е и презумпцията, визирана в чл. 63, ал. 2 НПК, а именно, че обвиняемият може да извърши и друго престъпление предвид трайната му престъпна дейност, извършвайки престъпления, свързани с наркотични вещества, и с оглед настоящото и други висящи производства е налице и реална опасност същият да се укрие, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Асен. С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети