57 служители на ОДМВР-Кюстендил с награди за празника на МВР

DenNews.bg
01.07.2022
размер на текста:

 57 служители на ОДМВР-Кюстендил днес бяха наградени за постигнати резултати. Това стана на тържествено събрание в ОДМВР по случай 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на служителите – 5 юли.

За изключителна инициативност и постигнати трайни резултати с ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ от министъра на вътрешните работи е награден 1 служител, 9 са наградени с КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА, 4-ма служители са отличени с ПИСМЕНА ПОХВАЛА.

От заместник-министъра на вътрешните работи и главния секретар с ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ са наградени 4-ма служители.

7 служители са отличени от главния секретар с КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА.

"Колеги благодаря ви за усилията да бъде резултатен трудът ни, да противодействаме на престъпността, да пазим реда, спокойствието и собствеността на гражданите, да предлагаме качествени и навременни административни услуги. Благодаря ви за адекватните действия, професионална ангажираност и човешка съпричастност по време на епидемичната обстановка и обслужването на бежанците, потърсили закрила и установили се в Кюстендилска област.

Ще си позволя да цитирам кратка справка от регионалната полицейска статистика. От началото на тази година се констатира леко завишение на криминалната активност/с 19 броя/ в сравнение със същия период на миналата година, но разкриваемостта бележи ръст с 21.52 пункта сравнено със същия период на предходната година.

Коефициентът на разкриваемост за регистрираните по икономическа линия престъпност е 43..75 %, като увеличението е с 22.78 пункта в сравнение с предходната година.

Иска ми се да припомня успешните операциии по линия на наркотици и лихварство, проведени от криминалисти от сектор КП и служители на РУ Дупница, както и бързите действия по разкриването на убийство.

Колегите от РУ Кюстендил, също имаха успешни операции по линия на наркотици, установяването на извършителя на кражба на значима стойност от жилище в Кюстендил, както и установяването на съучастник в извършването на телефонна измама, като почти 1/3 от парите, които бе дала жертвата/ около 80 хиляди в различни валути/ , бяха иззети от него.С моя заповед награждавам 32 служители с ПИСМЕНА ПОХВАЛА за проявени съобразителност, инициативност и висок професионализъм, както и постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, за качественото и срочно изпълнение на всяка поставена конкретна професионална задача", каза в речта си  директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров.

 

Гости на тържествената церемония бяха ръководителят на Окръжна прокуратура Камелия Стефанова, председателят на Административния съд Иван Демиревски, зам.областният управител Л. Терзийски и директорът на РДПБЗН комисар Св. Георгиев.

Гостите също поздравиха по случай Празника служителите на ОДМВР. Окръжният прокурор и ръководител на ОП - Кюстендил, Камелия Стефанова се обърна към служителите с думите: Поздравявам всички служители по случай Празника, благодаря за всеотдайната работа в полза на обществото, за усилията, които полагате по разследването. Нашите успехи са невъзможни без вашата предварителна работа.

Съдия Иван Демиревски – председател на Административен съд – Кюстендил, специално поздрави служителите от сектор „Пътна полиция“ за качеството на издаваните от тях актове и пожела здраве и видими резултати от труда им в полза на обществото.

Заместник-областният управител Л. Терзийски връчи на директора Плакет от името на Областната администрация и пожела устойчивост и енергия за справяне с трудностите и предизвикателствата.

Поздравителен адрес получи ст. комисар Св. Григоров от съдия Пенка Братанова – административен ръководител на Окръжен съд – Кюстендил. „От името на магистратите и съдебните служители на ОС – Кюстендил, най-сърдечно поздравявам Вас и служителите на ОДМВР по случай Празника Ви! Пожелавам Ви професионални успехи в борбата с престъпността и опазването на обществения ред и сигурността! Нека удовлетворението от добре свършената работа съпътства делника Ви! Убедена съм, че със своята работа ще отговаряте достойно на големите изисквания на обществото към МВР като гарант за реда и сигурността в държавата. Пожелавам на Вас и служителите на ОДМВР здраве, оптимизъм, мъдрост и бъдещи успехи!“, се казва в поздравлението.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети