Дилър на дрога и оръжие с 19 присъди получи и 20-а юбилейна

DenNews.bg
03.06.2022
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, по отношение на 41- годишен дупничанин / осъждан – 19 пъти /, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и в държане на патрони за огнестрелно оръжие. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия.
Георги Н. се призна за виновен в това, че на 31.03.2022 г., в жилище в гр. Дупница, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин, с общо тегло 0, 158 гр., на обща стойност 18, 96 лв., както и за това, че е държал боеприпаси за огнестрелно оръжие- 13 патрони, 22 калибър- 5, 6 мм., годни за употреба по предназначение.
Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил задържан, считано от 31.03.2022 г. до влизане на споразумението в сила.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети