2 жертви след удар на български бус в камион в Румъния

DenNews.bg
28.06.2022
размер на текста:

 При ужасна катастрофа, която се случи във вторник сутринта на DN 56, в местността Басараби, окръг Долж, двама души загинаха, а четирима бяха ранени, след като микробусът, в който се намираха, се качи в паркиран камион, информира Newsweek Romania.

От първа информация микробус, пълен с български граждани, се е блъснал в паркиран отстрани на пътя камион.

„Полицията е отишла на местопроизшествието и е установила, че 42-годишен мъж, български гражданин, е управлявал микробус на DN 56, в Басараби, където е имало още 5 души, всички български граждани.

След пътния инцидент шофьорът и още един мъж загинаха, а други четирима души, включително 4-годишно непълнолетно, се нуждаеха от медицинска помощ, като бяха транспортирани в болницата“, според romania24.

Движението по пътищата е затруднено

Според Центъра „Инфотрафик“ движението по пътищата се осъществява на една линия, последователно, чрез насочване на полицията, като движението на тежкотоварни автомобили е спряно.

Полицията е образувала наказателно дело за извършване на престъпленията виновно убийство и виновна телесна повреда и продължава разследването за установяване точно на причините и обстоятелствата, довели до ПТП.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети