Без джипове към Седемте рилски езера от 1 юли до 30 септември

DenNews.bg
26.05.2022
размер на текста:

 Директорът на РДГ-Кюстендил да издаде заповед, забраняваща движението на моторни превозни средства на територията на Национален парк „Рила”, с изключение на специализираните и автомобилите, доставящи хранителни продукти до хижа „Седемте рилски езера”, за периода от 1 юли до 30 септември. Решението бе взето на проведена в Сапарева баня среща за ограничаване нерегламентирания превоз на пътници в парка. На нея присъстваха кметът на Сапарева баня Калин Гелев, директорът на Национален парк „Рила” Владимир Милушев, зам.-областният управител Любомир Терзийски, директорът на РДГ-Кюстендил Димитър Здравков, началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Кюстендил Радослав Боюклийски, началникът на РУ-Дупница Сергей Симеонов, Александър Алащинов от Общинско лесничейство-гр. Сапарева баня, зам.-кметът на Сапарева баня Емилия Елчинова, Милен Колев – представител на Община Сапарева баня.

Представителите на институциите обсъдиха възможностите за подобряване на координацията с цел ограничаване нерегаментирания превоз на пътници през горски пътища и пътища, отворени за обществено ползване на територията на Национален парк „Рила”. През летните месеци, когато много туристи посещават Седемте рилски езера, контролът ще бъде засилен, а проверките особено интензивни в събота и неделя. В проверките, освен институциите, чиито представители участваха в срещата, ще се включат РД „Автомобилна администрация” и НАП.
Среща по темата и с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов предлага директорът на Национален парк „Рила” Димитър Милушев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети