Зеленски иска спешно нови оръжейни доставки

DenNews.bg
18.04.2022
размер на текста:

 Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за повече оръжия, като определи, че "всяко забавяне" се възприема като "разрешение от Русия да отнема живота на украинците".

Това стана ясно от традиционното му вечерно обръщение.

Правим всичко възможно, за да осигурим отбрана. В постоянен контакт сме с партньорите. Благодарни сме на тези, които наистина помагат с всичко, което могат. Но тези, които разполагат с оръжията и боеприпасите, от които се нуждаем, и забавят предоставянето им, трябва да знаят, че съдбата на тази битка зависи и от тях. Съдбата на хората, които могат да бъдат спасени, обобщи Зеленски.

 

Изтече 53-ият ден от войната, а ние вече 53 дни чакаме отговори на някои точки от нашите запитвания за оръжия. А някои отговори са формулирани така, че доставката може да започне едва през май.

В такива случаи говоря директно: всяко забавяне на оръжията, всяко политическо забавяне е разрешение за Русия да отнема живота на украинците. Това е начинът, по който Русия го тълкува. Това не би трябвало да е така в действителност, смята държавният глава.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети