ТЕЦ "Бобов дол" приюти бежанци в почивната си станция

DenNews.bg
09.03.2022
размер на текста:

 Ръководсвото на ТЕЦ Бобов дол предостави базата на почивната си база над Дупница напълно безвъзмездно за подслоняване на лежанци от Украйна. Това стана ясно от групата Дупница в помощ на бежанците.

Всичко това е факт благодарение на личното съдействие на г-н Албен Бабучев, като електроцентралата осигурява и напълно безплатно храна, докато се подготвят и оборудват частните жилища в Дупница и селата.

Ето каква информация бе публикувана днес в групата:

София, Олга, Микола, Алла, Злата, Инна, Катерина, Людмила, Валерия. Това са жените от Украйна и малкия, но храбър Микола, намерили подслон, топлина и грижа в хотела на ТЕЦ “Бобов дол”. Въпреки огромния шок, притесненията за близките им в родината и стреса от преживяното, те намират сили да благодарят на всички, които им помагат. А ние, екипът доброволци, благодарим специално на Iliana Vakavchieva , която организира настаняването им, грижи се всекиднено зя тях и до дни ще ги приеме в апартамента си!

Още един пункт за събиране на продукти бе отворен в Дупница. Той се намира в кафе Бариста до ГУМ благодарение на благородния жест на собственика му Славчо Павлов.

Ще се събират само пакетирани сухи храни – основни продукти като брашно, олио, ориз, боб, захар, както и консерви, бисквити, спагети и др.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети