Доброволци от ИТН в Кюстендил дежурят на телефонната линия в помощ на украински бежанци

DenNews.bg
05.03.2022
размер на текста:

 Доброволци от ИТН поемат дежурства на денонощния телефон, разкрит от Областния координационен център за подкрепа на украински граждани

12 доброволци от кюстендилската структура на „Има такъв народ” се включват в помощ на Областния координационен център за подкрепа на украински граждани, съобщи народният представител Снежанка Траянска. Те поемат дежурствата на денонощния телефон с номер 0885939322, в почивните и признични дни, както и в извънработно време на Областната администрация в Кюстендил. Инициативата им цели да подпомогне цялостната организация на процеса за оказване на съдействие на бягащи от войната украински граждани. Доброволците ще изготвят регистър на граждани и фирми, заявили възможност и готовност да осигурят настаняване или изхранване на украински граждани, избрали да се установят на територията на Кюстендилска област. Те ще участват в координацията на цялостния процес по заявяване на помощ за украинските граждани и съдействие при пребиваването им.
Областният координационен център за подкрепа на украински граждани бе структуриран на 2 март. Центърът има за цел да синхронизира работата на местните власти и регионалните държавни органи, за да може да бъде оказана навременна и пълноценна помощ, и подкрепа на украинските граждани, бягащи от войната, които пристигат на територията на област Кюстендил.
Центърът събира и предоставя информация за всички възможни ресурси за настаняване на украински граждани, подкрепя кампанията на Българския червен кръст (БЧК) за хуманитарна помощ, поддържа връзка с институциите в образователната система, осигуряване на работни места и др. Освен денонощния телефонен номер, контакт с Центъра може да бъде направен и на електронната му поща helpua@kn.egov.bg.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети