Украинформ: Врагът набира членове на частни военни компании

DenNews.bg
05.03.2022
размер на текста:

 Врагът набира членове на руски частни военни компании, които имат опит във военна служба в специалните части.
Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук, предаде Укринформ.

„Според наличната информация с началото на въоръжената агресия срещу Украйна се активизира дейността на руските частни военни компании (БТР) за активизиране на набирането на кадри, които имат опит от военна служба в специални части и имат подходяща подготовка. Така щабът на Вагнер е разположен в Ростов на Дон “, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че през последното денонощие противникът е нанесъл въздушен удар по Бела църква, като са били повредени над 20 жилищни сгради.

В Ирпен бомбардировката повреди железопътна линия и прекъсна влак, използван за евакуация на цивилни.

Освен това окупаторите продължават да използват руските маси за изготвяне на видеорепортажи за „успеха“ на „операцията“ в Украйна.

На подстъпите към Бровари, близо до населеното място Победа, защитниците на Украйна нанесоха въздушен удар на 15 отделни мотопехотни бригади от Централния военен окръг на руските окупатори, загубите се изясняват.

Освен това части на въоръжените сили на Украйна унищожиха командира на 247-и гвардейски щурмови полк от Южния военен окръг на въоръжените сили на РФ полковник Константин Жижевски.

Също така 2 самолета на руските окупатори са свалени, 3-ма пилоти са взети в плен, 1 е унищожен. Свалени са 5 хеликоптера и 1 вражески БЛА, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви началото на инвазията в Украйна. Руските войски обстрелват и унищожават ключова инфраструктура, а ракети удрят домове.

В Украйна беше въведено военно положение и беше обявена обща мобилизация.

Пресслужбата на Операцията на Съвместните сили съобщи, че руските войски планират да проведат операции по превземането на Украйна от 20 февруари до 6 март.

Украйна официално заведе дело срещу Руската федерация в Международния съд на ООН в Хага.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети