Ротарианците стартираха кампания "Купи и дари" в помощ на украинските бежанци

DenNews.bg
11.03.2022
размер на текста:

 Мащабна национална кампания на Ротари в помощ на пристигащите от Украйна започва в редица български градове този петък. Инициативата ще се проведе от 11. до 27. март в много от градовете на територията на България. В Дупница кампанията ще започне на 11. март в магазин Топ маркет (ул.,,Св. Иван Рилски" 137) и магазини Адела (Минчов площад и ж.к. ,,Бистрица").

Концепцията на кампанията „Купи и Дари" е в приканването на гражданите да отделят продукт от своите покупки или да закупят нещо допълнително, което да оставят в специално обозначените колички/кошници в следкасовата зона на определени магазини-партньори. Сред нужните артикули са консерви с готова за употреба храна, дълготрайни продукти, детски пюрета и пелени, хигиенни материали и др.

Членове на Ротари клубове и доброволци ще информират клиентите в магазините за каузата, ще събират и описват даренията в складови помещения. Част от събраните продукти ще бъдат предоставени на настанените вече украинци и бесарабски българи в североизточна България. Друга част от даренията ще бъдат споделени към партньорски хуманитарни организации, които също се грижат за бедстващите в пределите на нашата държава и извън нея.

Ето какво пишат в писм до медиите организаторите на кампанията:

Здравейте,
Военният конфликт в Украйна и хуманитарната криза, предизвикана от него - милиони украинци, принудени да оставят домовете си посред зима и да се запътят към безопасна неизвестност, не остави безразлични хора.


Това обедини и ротарианците в България - 90 Ротари клуба, 29 Ротаракт клуба и 42 Интеракт клуба в България около каузата да подпомогнат пострадалите семейства от военния конфликт в Украйна, дошли да пребивават на територията на нашата страна. Чрез клубовете в страната вече са настанени много жени и деца, погрижили са се за тях, но необходимостта от хранителни продукти и хигиенни материали продължава. Така се роди идеята за Национална инициатива „Купи и Дари" в помощ на пострадалите от войната.

Организаторите на кампанията предоставят възможност също така за парични дарения за закупуване на нужните стоки и ще се радват на доброволци.

Ще сме много благодарни тази информация да достигне до Вашите читатели и слушатели, благодарим Ви!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети