Украински генерал: Руската армия може да влезе в Киев днес

DenNews.bg
25.02.2022
размер на текста:

Продължават сблъсъците между украинските и руските военни сили, ето най-новото:

Привидно се засилиха боевете в столицата Киев с напредването на руските сили, като се чуха съобщения за няколко експлозии, стрелба и ракетни удари в града или около него рано тази сутрин.
Служител на украинското вътрешно министерство заяви, че руски самолет е бил свален над Дарницкия квартал в Киев, въпреки че тези съобщения не са потвърдени
Сраженията също бушуват на летище в покрайнините на Киев и може да се превърнат в трамплин за превземането му руската армия.
Заместник-министърът на отбраната на Украйна каза, че руските сили могат да влязат в района точно извън Киев по-късно днес
След сблъсъците руски сили превзеха контрола над бившия ядрен комплекс в Чернобил в северна Украйна, близо до границата с Беларус и само на 93 километра от Киев. САЩ казват, че украински войници са държани за заложници там
От началото на инвазията Украйна се опитва да отблъсне руската инвазия от три отделни фронта - северен, южен и източен, където сраженията са сред най-ожесточените.

През нощта руски въздушни атаки удариха гъсто населения район Позняке в Киев.

Една от многото жилищни сгради в квартала се запали и прозорците бяха изпотрошени. Работейки в дима и отломките, пожарникарите успяха да потушат пламъците, тъй като експлозиите продължиха да разтърсват града.

Най-малко осем души са ранени в Позняке. Един жител се закле: „Путин, искаме да те видим заклан като животно“.

На други места нощното небе беше осветено от други взривове. Сирените все още звучаха, когато полицейският час беше вдигнат в 7:00 сутринта местно време. Киев не е бил град, който се събужда - защото малцина са спали.

И експлозиите продължават.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети