Путин се изсмял, когато разбрал за датата на руската инвазия в Украйна

DenNews.bg
15.02.2022
размер на текста:

 Президентът Владимир Путин се отнася с хумор към публикациите за датата на руската "атака" срещу Украйна, каза говорителят на държавния глава Дмитрий Песков.

Според него е невъзможно да се третира с разбиране такава всъщност маниакална информационна лудост.

По-рано вестник Politico, позовавайки се на информирани източници, написа, че президентът на САЩ Джо Байдън на видеоконференция с лидери на западните страни, Европейския съюз и НАТО нарече датата на "инвазията" на Русия в Украйна на 16 февруари.
Европейците не се съгласиха с него относно времето и неизбежността на ескалацията на ситуацията, а един от официалните лица каза, че ЕС "отказва да купи това".

През последните месеци отношенията между Русия и Запада станаха още по-напрегнати, а ситуацията около Украйна се влоши. Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва, че подготвя "инвазия", като обявяват, че руските войски се изтеглят до границата със съседна държава. На този фон Северноатлантическият алианс засилва присъствието си в Източна Европа: изпраща там допълнителни сили и военни контингенти.

Кремъл отрича тези твърдения и твърди, че те са претекст за увеличаване на военното присъствие на блока близо до границите на Русия.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети