Дилър на дрога от Сапарева баня остава за постоянно в ареста, засега

DenNews.bg
14.02.2022
размер на текста:

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на И. М., на 32 години, привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – канабис и амфетамин.
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Росица Савова счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които му е повдигнато обвинение. То е за тежко умишлено престъпление. Макар обвиняемият да е с установена самоличност и адрес, на който трайно пребивава, съдът намира, че не може да бъде опровергана хипотезата, че при вземане на по-лека мярка за неотклонение това би предотвратило извършаване на друго престъпление, като този извод е с оглед спецификата на извършеното деяние, установена чрез свидетелските показания, които не сочат на еднократност на деянието по чл. 354а от НК. На настоящия ранен етап от досъдебното производство, съдът намира, че за постигане на целите на мерките за процесуална принуда е необходимо изолирането на обвиняемия от естествената му среда.
Срещу И. М. е повдигнато обвинение за извършване на тежки умишлени престъпления, за това, че на 10.02.2022 г. на територията на гр.Сапарева баня, без надлежно разрешително държи в себе си и в обитаваното от него жилище, с цел разпространение високорискови наркотични вещества, а именно канабис /марихуана/ с общо бруто тегло 44,71 гр. и амфетамин с общо бруто тегло 25.98 гр., престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, както и за това, че на 10.02.2022 г. в жилище, в гр.Сапарева баня, държи 1 бр. огнестрелно оръжие /ловна пушка/ и 5 бр. патрони 12 кал., без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Становището на представителя на прокуратурата е, че по отношение на Марушкин, следва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Защитникът на обвиняемия адв. Алексиев, пледира за вземане на по – лека мярка за неотклонение, а именно „парична гаранция” или „домашен арест”. Обвиняемият моли да не бъде задържан под стража.
Определението, с което по отношение на обвиняемия е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок, считано от днес - пред Софийски апелативен съд.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети