Днес се навършва 1 година от катастрофата на АМ "Струма" край Боснек с 46 жертви. Поклон пред паметта им!

DenNews.bg
23.11.2022
размер на текста:

Днес 23-и ноември, се навършва една година от катастрофата на АМ Струма край Боснек, отнела живота на 46 македонски туристи. 

На 23-и ноември 2021 година малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек, автобус с регистрация от Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се запали. Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал. 

Участъкът от магистрала "Струма" край разклона за село Боснек е екстремно опасен. Това стана ясно от изказванията на пътния експерт Диана Русинова, директора на пожарната Николай Николов и кмета на Перник Станислав Владимиров.

Според Владимиров участъкът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа. Той е с голям наклон и огромна денивелация.

"50 метра от мантинелата на магистралата е разкъсана при катастрофата. Настилката е била мокра, а на този участък често стават катастрофи. Тази част от пътя е с тежка денивелация и само с палеативни мерки това може да бъде преодоляно", каза Владимиров.

Все още тече разследване на трагичния инцидент. Оцелелите при него са 7.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети