6 по Рихтгер удари тази сутрин Северозападна Турция

DenNews.bg
23.11.2022
размер на текста:

 Земетресение с магнитуд от 6 по Рихтер удари северозападната част на Турция тази сутрин, тежко ранени са 22-ма, съобщи CNNTUR, позовавайки се на данните на Европейския сеизмологичен център.

Според информацията, получена от Президентството за управление на бедствия и извънредни ситуации (AFAD), Централен Анадол и регион Мармара са били разтърсени от земетресението с център Дюздже.

Според данни на Президентството за управление на бедствия и извънредни ситуации (AFAD), в 04:08 ч. земетресение с магнитуд 5,9 е станало в района Джюзде.

Земетресението, станало на дълбочина 6,81 километра от земята, е усетено предимно в Дюздже и в провинциите и областите Болу, Анкара, Ескишехир, Кютахя, Бурса, Коджаели, Истанбул, Одрин.

Министърът на здравеопазването Коджа каза в изявление: „Настоящата ситуация при земетресението с магнитуд 5,9 по Рихтер, което се случи в Düzce Gölyaka на 04.08: Имаме 22 ранени в джюзде, 1 от тях е в тежко състояние поради скок от високо. Необходимата линейка и Екипът на UMKE е назначена в града. 

Губернаторът на Истанбул Али Йерликая също направи изявление в своя акаунт в социалните медии: „Според данни на AFAD земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер е станало в Düzce Gölyaka на 04.08. Земетресението беше усетено и в Истанбул. Ние следим проблема. Бог да пази нашите страната и нашата нация от всякакви бедствия." каза.

Кметът на Дюздже Фарук Йозлю каза в изявление за CNN TÜRK след земетресението: „Усетихме земетресението много. Електричеството е прекъснато в момента. Защото хората се страхуват да не се повтори по улиците. Има състояние на страх. Според според информацията, която получихме, няма лоша ситуация.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети