Дипломати ще вкарват голове за мира и срещу расизма

DenNews.bg
13.10.2022
размер на текста:

 На 16 октомври 2022 г. в гр. София ще се проведе 7-мото издание на футболния турнир Ambassador's League в Национална футболна база „Бояна", организиран от младежите на Дружеството за Обединените нации в България. На терена едни срещу други ще излязат представители на различни дипломатически мисии в България, играещи за една обща кауза. Всички вкарани голове ще са срещу расизма и за мира под мотото на събитието - „End racism. Build peace". Това е и темата на тазгодишното отбелязване на Международния ден на мира, 21 септември, обявена от Генералния секретар на ООН в послание, публикувано по традиция 100 дни преди празника.

 

Покани за участие в турнира са изпратени до посолствата на 138 държави, представени в България. Те ще се впуснат в оспорван футболен турнир за първи път след пандемията от Covid-19. Победители в предишни издания са били Турция и Судан, както и Студентската асоциация за изследване на международните отношения. Турнирът Ambassador's League може да се превърне в българското начало на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Катар в края на годината.

 

Турнирът Ambassador's League е организиран от Дружество за ООН в България. Той се провежда в чест на Деня на мира (21 септември) и Деня на ООН (24 октомври). Официален партньор на събитието е Българският футболен съюз.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети