Британският мириардер Джим Ратклиф отново не успя да си купи Манчестър Юн

DenNews.bg
12.10.2022
размер на текста:

 Британският милиардер Сър Джим Ратклиф заяви, че отново е имал интерес да закупи Манчестър Юнайтед, но собствениците на футболния гранд от американското семейство Глейзър са му заявили, че клубът не се продава.

Той беше кандидат за дял от клуба и преди пет години.

Семейство Глейзър търпят сериозни критики от феновете на отбора, тъй като според тях не влагат достатъчно пари в развитието на състава, а Юнайтед не е печелил трофей вече пет години. В същото време дълговете на клуба са нараснали с 23 процента за последния отчетен период до септември до 515 милиона паунда.

"Манчестър Юнайтед е собственост на семейство Глейзър, с което аз се срещнах. Видях се с Джоел и с Аврам Глейзър, които са много мили хора, истински джентълмени. Но те не искат да продават. Ако клубът се продаваше през лятото, вероятно щях да опитам да го купя, още повече след получилото се с Челси. Сега остава само да се надявам, че един ден акциите на Манчестър Юнайтед ще бъдат на масата", коментира Ратклиф на събитие, организирано от "Файненшъл Таймс".

Британският милиардер беше сред кандидатите да закупят Челси по-рано през годината, но в крайна сметка лондонския клуб беше продаден на инвестиционна група, водена от американския бизнесмен Тод Боели и "Клеърлейк Капитал".Ратклиф не изключи и възможността да придобие друг клуб от Висшата лига.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети