Арестуваха полицай от Бобов дол, катастрофирал с 2,07 промила алкохол

DenNews.bg
11.10.2022
размер на текста:

 
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за предизвикано пътнотранспортно произшествие след употреба на алкохол с причиняване на имуществени вреди. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 343, ал. 1, б. „а“, вр. чл. 342, ал. 1 и по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Към настоящия момент е установено, че на 10.10.2022 г. К.М. (на 49 години) управлявал собствения си лек автомобил, м. „Шкода“, в с. Горна Гращица, област Кюстендил. На кръстовище, образувано от улиците „Г. Димитров“ и „Ленин“, превозното му средство се ударило в лек автомобил, м. „Опел“, управляван от Б.С. (на 70 години).

В резултат на ПТП са настъпили имуществени вреди. Водачите на двете коли са тествани с техническо средство за употреба на алкохол. Пробата на К.М. е отчела положителен резултат – 2.07 промила, а на другия водач е отрицателна.

В хода на разследването на случая е изяснено, че предизвикалият пътнотранспортното произшествие К.М. е полицейски служител в Районно управление на МВР гр. Бобов дол.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети