Крум Маринов се надява с новия областен управител да си помагат и да се чуват един друг

DenNews.bg
25.01.2022
размер на текста:

 “Надявам се да си помагаме и да се чуваме един друг, за да се случват нещата”, заяви по време на срещата с новия областен управител на Кюстендил Катя Димитрова кметът на Бобошево Крум Маринов.

Първи работни срещи с кметовете на общините Бобошево, Кочериново и Рила - Крум Маринов, Иван Минков и Георги Кабзималски, проведе областният управител на Кюстендил Катя Димитрова. Тя посети на място трите общини, за да се запознае с градоначалниците и с работата на ръководените от тях администрации. “Трябва да намерим общия тон - добронамерен и оперативен, за да вършим работа и да няма нерешени казуси в нашата област”, посочи Димитрова.

В хода на разговорите кметовете запознаха новия областен управител с проблемните теми по места.

В срещите се включиха също заместник областният управител Емил Атанасов и главният секретар Гергана Михайлова.

Проблеми с водоснабдяването, с коритата на реки, с отнесени от порои пътища - бяха само част от поставените на вниманието на областния управител проблеми.

“С всички институции в Кюстендил се познаваме и работим отлично, с Областна администрация - също. Сигурен съм, че и за в бъдеще ще бъде така”, изрази увереност кметът на Кочериново Иван Минков.

 

Кметът на Рила Георги Кабзималски отбеляза, че дори много от нещата да не са в правомощията на Областния управител, то той може да сътрудничи между институциите, за да се намери най-бързото и оптимално решение.

Пред кметовете на трите общини Катя Димитрова пое ангажимент да запознае с поставените казуси в най-скоро време четиримата народни представители от 10 МИР - Кюстендил.

Относно казуса с ВиК Асоциацията и проблемите с водоснабдяването в населените места, което като теми поставиха и тримата кметове, Катя Димитрова се ангажира да направи отделна среща.

През следващата седмица новият областен управител ще се срещне и с останалите общински кметове в област Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети