РИА Новости: Украйна се готви за активни бойни действия

DenNews.bg
21.01.2022
размер на текста:

 Въоръжените сили на Украйна са разположили осем реактивни системи за залпово изстрелване "Смерч" и "Ураган" в Донбас и се подготвят за активни бойни действия, съобщиха от Народното опълчение на  Донецката народна република, информира РИА Новости.
„Командването на Народната милиция на Донецката народна репблика забеляза подготовката на части от въоръжените формирования на Украйна за разгръщане на активни военни действия в Донбас“, каза представителят на ведомството.

Той обясни, че такава ситуация се формира на база данни на разузнаването. „На железопътната гара в Красноармейск (контролирана от Киев – ред.) бяха разтоварени шест единици реактивни системи за залпово изстрелване „Смерч“ и две РСЗО „Ураган“ с касетъчни боеприпаси“, каза представителят на агенцията.

Освен това, по информация на Народната милиция на ДНР, през последните две седмици са пристигнали обединените сили на националистическите части "Десен сектор"*, както и снайперисти от 74-и разузнавателен батальон и специчасти от отряд „Алфа”

„По цялата линия на съприкосновение се забелязва нарастване на разузнавателните дейности на противника с помощта на безпилотни летателни апарати. Извършва се активно попълване на боеприпаси в полевите артилерийски складове в зоната на ООС (Операции на Съвместните сили – ред.), активна доставка на боеприпаси. Отбелязани са различни боеприпаси“, каза представителят на ведомството.

Той добави, че на полигона близо до селището Анадол, на базата на 25-та бригада на въоръжените сили на Украйна, се провежда интензивно обучение на подразделенията на RCBZ и следователно вероятността от провокации с използване на химикали остава.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети