Джокович: Не мога да остана в Австралия и да участвам в Australian Open

DenNews.bg
16.01.2022
размер на текста:

 Джокович потвърждава, че напуска: "Не мога да остана в Австралия и да участвам в Australian Open."
В изявление, публикувано след като жалбата му беше отхвърлена по-рано днес,, Новак Джокович каза, че ще сътрудничи на властите при организирането на напускането му от страната и потвърди, че няма да играе на Australian Open.

Той каза, че макар да е „изключително разочарован“ от решението на съдията, „уважавам решението на съда и ще си сътруднича със съответните органи във връзка с моето заминаване от Австралия“.

Сега той ще отдели време за почивка и възстановяване, добави той, като пожела късмет на феновете, персонала и играчите на Australian Open.

Ето и цялото изявление на Джокович:

„Бих искал да направя кратко изявление във връзка с резултатите от днешното съдебно заседание. Сега ще отделя малко време за почивка и възстановяване, преди да направя каквито и да било допълнителни коментари извън това.
„Изключително съм разочарован от решението на съда да отхвърли молбата ми за съдебен контрол на решението на министъра да анулира визата ми, което означава, че не мога да остана в Австралия и да участвам в Australian Open.
„Уважавам решението на Съда и ще сътруднича на съответните органи във връзка с моето заминаване от страната.
„Неудобно ми е, че фокусът през последните седмици беше върху мен и се надявам, че всички ние можем да се съсредоточим върху играта и турнира, който обичам. Бих искал да пожелая на играчите, официалните лица на турнира, персонала, доброволците и феновете всички най-доброто за турнира.
„Накрая, бих искал да благодаря на моето семейство, приятели, отбор, привърженици, фенове и моите колеги сърби за продължаващата ви подкрепа. Всички вие бяхте страхотен източник на сила за мен.“

Решението:

Съдия Джеймс Олсоп каза по-рано, че решението на съда да потвърди решението на министъра на имиграцията за отнемане на визата на Джокович е единодушно. След 30-минутна пауза, в която даде право на всяка една от страните да реши дали необходими допълнителни разпореждания, съдът отложи заседанието без постъпване на други разпореждания.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети