Благоевград спечели турнир в Дупница пред погледа на Емо Костадинов

DenNews.bg
18.09.2021
размер на текста:

Благоевградските ветерани спечелиха турнира по футбол в Дупница, организиран по случай годишнината от победата на Марек над шотландския Абърдийн, воден от Алекс Фъргюсън. Надпреварата се проведе на изкуствените игрища в жк „Бистрица“, а на финала „орлетата“ победиха с 5:4 тима на София. Столичани бяха водени от Гошо Гинчев и братя Пееви, а при „зелените“ личаха имената на Ради Бачев, Димитър Коемджиев, Петър Бандев, Петър Кепов, Станислав Бачев, Емил Равначки и др. На трето място се наредиха самоковци, предвождани от Васил Киров, Николай Чавдаров, Иван Гемеджиев, Петър Аджов, Венци Спаиски и др.

Четвърти остана отборът на Кюстендил с капитан Евгени Йорданов. Домакините от Дупница финишираха на пето място, а перничани с капитан Петър Анестиев останаха шести. За дупничани играха популярни имена като Янек и Анжело Кючукови, Еньо Кръстовчев, Георги Караканов, Борис Кръстев и др.

Официален гост на събитието бе легендарният Емил Костадинов, сега вицепрезидент на БФС. Той заедно с председателя на Зоналния съвет на БФС-София Валентин Чакъров наградиха победителите.

Организаторите заедно с кмета Методи Чимев бяха подготвили специални плакети и за ветераните на Марек, участвали в онзи велик мач срещу Абърдийн от 13 септември 1978 г. Награди имаше и за борците от Дупница Кирил Милов и Миглена Селишка за достойното им представяне на Олимпиадата в Токио.

„Организацията беше много добра, радвам се, че има такъв турнир. В Дупница определено имам доста приятели и се видяхме с тях. С някои от тях сме водили сериозни битки на терена, били сме противници, но извън терена сме добри приятели“, каза Емил Костадинов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети