Президентът е готов със състава на новото служебно правителство

DenNews.bg
15.09.2021
размер на текста:

Президентът Румен Радев обяви, че е готов със състава на служебното правителство, но то ще бъде официално обявено утре.
По непотвърдена информация в него няма да присъстват министрите на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев, които ще влязат в политиката с нов проект. Смяна се очаква и начело на транспортното министерство.


Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това заяви самият той в Габрово.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, каза Янев.
„Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той.
„Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.
Той добави, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.
По-късно днес Министерският съвет ще представи отчет на свършеното през изминалите месеци.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети