БДЖ променя разписанието на влаковете по линия Софи-Бургас-София

DenNews.bg
27.08.2021
размер на текста:

БДЖ въвежда временни промени в разписанието на два нощни влака, които се движат по маршрута София-Бургас-София през гара Пловдив.

Промените влизат в сила от 30 август и ще продължат до 8 септември.

Причината е преустройство на контактна мрежа за стартиране на подготвителни и демонтажни дейности в гара Пловдив.

През посочения период нощните влакове № 8626 от Бургас за София и № 8627 от София за Бургас ще бъдат обслужвани от дизелов локомотив в участъка от гара Крумово до гара Тодор Каблешков. Превозът с дизелов локомотив се налага поради изключване на напрежението в контактната мрежа и с цел да не се налага смяна на маршрут или превоз с алтернативен транспорт за клиентите на БДЖ от тези влакове.

Въвеждат се следните промени в разписанието на двата влака:

- Бързият влак № 8626 от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 22:05 ч., ще се движи с коригиран график след гара Първомай и ще пристига в Централна гара София с 28 минути по-късно - в 06:30 ч.;

- Бързият влак № 8627 от София за Бургас, който тръгва от Централна гара София в 22:55 ч., ще пътува с променено разписание след гара Стамболийски и ще пристига в гара Бургас със 67 минути по-късно - в 07:30 ч.

Ще бъде променено и разписанието на пътническия влак № 10120 от Септември за София, който ще заминава от гара Септември в 03:35 ч. - с 28 минути по-рано от редовния му график.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети