22 пожара са гасени в област Кюстендил за три дни, нанесени са щети за хиляди левове

DenNews.bg
16.08.2021
размер на текста:

22 пожара са гасили екипи на ПБЗН в област Кюстендил за последните три дни.

На осем сигнала са реагирали огнеборците в петък. В с. Каменичка Скакавица небрежност е причината за пожар в сухи треви и самозалесили се площи, огънят е обхванал площ от 50 дка, щети не са допуснати, спасени от опожаряване са 3 сгради.
В с. Николичевци късо съединение е причинило пожар в къща, унищожени са техника и имущество, спасени са 3 сгради от опожаряване.
Късо съединение в ел. табло в с. Ресилово е причинило пожар, изгоряло е ел.таблото.
Пожар в частен имот в кв. „Ценеви“ в Дупница е причинен поради небрежност, спасени от огъня са 2 сгради.
Пожар в къща в с. Блажиево е унищожил покривна конструкция, дограма. Спасена е сградата, няма пострадали хора. Пожарът е причинен от нагрят комин на печка на дърва.

Осем пожара са гасени в събота – 2 от тях са нанесли щети. В Кюстендил се е запалил лек автомобил «Фолксваген», поради техническа неизправност, унищожен е двигателен отсек на автомобила. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в землището на с. Горна Козница, унищожена е овощна градина – 1 дка.

Шест пожара са гасили вчера противопожарните екипи – 1 от тях е нанесъл щети. В къща в с. Овчерци пожарът е причинен от късо съединение, изгоряла е покъщнина, 2 противопожарни екипа от Дупница са спасили къщата. Няма пострадали хора.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети