С усилия овладяха голям пожар в Бобошево, тази сутрин пламна ново огнище

DenNews.bg
11.08.2021
размер на текста:

Шест пожара са гасени през изминалото денонощие в Кюстендилска област, пет от тях са причинени от човешка немарливост, а за един се предполага умисъл.

 

Пожарът, възникнал в землището на с. Слатино около 17.00 часа вчера, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Угасен е от 4 противопожарни екипа, развил се е върху площ от 300 дка, унищожени са 2000 м оптичен кабел, 20 жп траверси, контактна мрежа 500 м, спасена е жп гарата на Бобошево.

Тази сутрин около 5.30 часа в близост до жп гара Бобошево е възникнал пожар в сухи треви, щети не са допуснати. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН Дупница.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в сухи треви снощи в землището на с. Дяково, угасен е от 1 екип на РСПБЗН – Дупница, щети не са допуснати.

В землището на с. Крайници, горели са сухи треви. Огънят е угасен е от екип на РСПБЗН Дупница, щети не са допуснати.

 


Пожарът в сухи треви в Кюстендил, възникнал малко след 18.40 ч, е причинен поради небрежност, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН и щети не са допуснати. Пожарът, възникнал в землището между околоврътния път на Кюстендил и с. Лозно в масив с житни посеви около 23.00 ч, е унищожил 6 дка жито, спасени са 80 дка посеви. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Причините за възникването му се изясняват от РУ Кюстендил, не се изключва умисъл.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети