От Фейсбук Трифонов обяви, че оттегля проектокабинета

DenNews.bg
10.08.2021
размер на текста:

„Утре няма да предлагаме нищо за гласуване в парламента“. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, след като партиите от протеста "Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме!" бяха категорични, че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН.
„Има такъв народ" ще се готви за нови избори.
Решението Трифонов обяви в пряко излъчване на страницата си във фейсбук и по собствената телевизия.

Първо "Изправи се БГ! Ние идваме!" подчертаха, че не просто ще откажат подкрепа на първата политическа сила, но и ще гласуват "против" в парламента.
Днес от "Демократична България" също заявиха, че няма да подкрепят правителството на "Има такъв народ". Един от аргументите на ДБ е, че "промяна с ДПС през задния ход, не може да се направи, че може да се прави само от хора, на които може да се има доверие".
От БСП пък поставиха ултиматум на ИТН - за да подкрепят проектокабинета, трябва ИТН да оттегли кандидатурата на Петър Илиев.
Слави Трифонов определя тяхното решение като предателство, макар и да беше обран в коментара си и заяви, че думата "предателство" не е обидна сама по себе си, а номинативно тя констатира факт.

Според Трифонов сега пътят на страната е към нови предсрочни избори, тъй като ИТН няма да подкрепят нито правителство на ГЕРБ, нито правителство на ДБ и ИСБНИ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети