Жена е в болница след нападение от мечка в гората над Белица

DenNews.bg
02.07.2021
размер на текста:

33-годишна жена е настанена в болницата в Разлог след нападение от мечка в гората над Белица. Пострадалата е има разкъсвания по тялото, медици преценяват състоянието й, съобщават местните медии.
Инцидентът станал по време на бране на гъби. Групата била изключително шумни, което вероятно е ядосало мечката, която се нахвърлила изневиделица върху жената.
До нея имало още няколко души, един от мъжете се втурнал да спасява нападнатата. Останалите също се развикали и са подплашили животното, което бързо избягало.
"Жената е нахапана, по първоначални данни няма опасност за живота ѝ. Транспортирана е с линейка до болницата в Разлог. Призовавам всички гъбари, които сега са в гората, да се изтеглят към града", каза кметът Радослав Ревански, който е на място в гората.
Това е мечка, която е позната в района, не само на гъбарите, но и на хората, които работят в парка. Тя се появявала много често там, но не е нападала, отдалечавала се, когато виждала хора, съобщава БНР.
Нападението е станало на 150 м от оградата на парка "Белица" за танцуващи мечки, но до момента няма сведения животното да е избягало от него.
Към мястото на инцидента пътуват и представители на местната РИОСВ, на областната управа и други институции, за да установят на място какво точно се е случило и да разпитат хората.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети