Туристически бонуси за ваксинираните срещу COVID-19 в Кипър

DenNews.bg
14.07.2021
размер на текста:

Бонуси са отговорът на Кипър след рекорден брой нови случаи на коронавирус – за последните 24 са регистрирани 1081 новозаразени, а двама души са починали.

Отговорът на властите – само ваксинираните срещу коронавирус ще могат да ползват платена от държавата лятна ваканция в хотели на острова през юли и август. Това е част от одобрения от правителството пакет стимули за насърчаване на имунизациите, съобщи БНР.
220 хотели във всички райони на Кипър ще предлагат намалени цени за лятна почивка само за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коноравируса през последните 6 месеца.
Новата програма на правителството за субсидиране на разходите за туристическо настаняване за тези две групи от населението започва от 15 юли и продължава до 31 август.
Определената максимална цена за двойна стая със закуска с минимален престой от три нощувки е 80 евро на ден. Участващи в програмата хотели обявиха и цени от 50-60 евро.
Държавата покрива 35% от сумата. Така отпускарите ще платят от 33 до 50 евро за нощувка.
От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус.
Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират.
Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

 

Регистрираните 1081 нови случая са най-високият брой за едно денонощие от началото на пандемията през март миналата година.
Във вторник са починали двама души, с които общият брой на смъртните случаи от коронавирус в Кипър достигна до 382.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети