Седем души са пострадали при градушка в Асеновград

DenNews.bg
29.06.2021
размер на текста:

Седем души са пострадали при градушка, изляла се над Асеновград в петък. Това става ясно от данни на билницата в града. Хората са били с наранявания по главата и тялото, като една жена е с три шева на главата. Сигналите за пострадали автомобили пък са десетки.

Днес стана ясно, че е била издадена забрана за обстрелване на градоносните облаци заради излитащ самолет от близко летище и това е сред причините над Асеновград и околностите в петък да падне опустошителна градушка, съобщи БНТ.
От ракетните площадки на Полигона за борба с градушките в Поповица са изстреляни 186 ракети. Те обаче не дават нужния резултат, защото атакуват облаците с близо 40 минути закъснение.
От Центъра за координация за използването на въздушното пространство е дадена забрана за стрелба заради излитане на самолет. Разрешението е получено в 19.08 минути.
Градушката паднала над Асеновград е нанесла огромни щети. Десетки автомобили са със счупени стъкла и деформирани ламарини.
В автосервиз в Асеновград над 100 автомобила чакат за ремонт.
Градоносни облаци над населени места не могат да се разбиват с ракети от полигоните. Ограниченията има и когато летят самолети.
В деня на голямата градушка, 25 юни на полигона в Поповица са получили три забрани.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети