Тенисисти от Дупница станаха балкански шампиони

DenNews.bg
28.06.2021
размер на текста:

Невероятен успех постигнаха състезателите на СКТМ Марек-Дигеста Стефан Димитров и Йоан Величков на Балканското първенство по тенис на маса. Те завоюваха шампионската титла на двойки при кадетите до 15 години, получиха златни медал и звуча "Мила Родино" в тяхна чест.

Състезатели от 12 държави – Румъния, Гърция, Турция, Албания, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Косово, Черна гора, Молдова и България взеха участие в 28-ите Балканските игри в Албена. В надпреварата при двойки кадети Стефан и Йоан успяха да победят изключително силната двойка от Румъния още в първи кръг на основната схема и така успешното им представяне продължи до края. На финала съперници им бяха състезатели от Турция. След страхотна игра дупнишките състезатели победиха с 3:1 гейма и достигнаха до златните медали! Стефан и Йоан бяха и с основни заслуги за спечелването на сребърен медал за България в Отборното първенство. Заедно със съотборника си в националния отбор Георги Стоянов, българите достигнаха до вицешампионската титла на Балканите. Йоан добави и още един сребърен медал от надпреварата при смесени двойки, заедно с партньорката си Сиделя Мутлу. Общо българските национали завършиха надпреварата с 8 медала – 1 златен, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

След по-малко от месец предстои Европейското първенство по тенис на маса в Загреб (Хърватска). Дупнишките състезатели отново ще бъдат част от националния отбор. „Всички можем само да се гордеем с тези деца! Показаха на всички как с много воля, дисциплина и желание се достигат върхове. Това бе техния дебют на Балканско първенство! Поздравявам ги и им желая още много успехи! Вярвам, че ще се представят достойно и на Европейското първенство!", коментира щастливият председател на Марек-Дигеста Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети