Ваксинирани израелци се разболяват от индийския щам

DenNews.bg
22.06.2021
размер на текста:

 В Израел регистрираха най-големия брой новозаразени с коронавируса (COVID-19) от два месеца насам, като 125 души са дали положителни проби, след като се съобщава за локални огнища на делта варианта на коронавируса в цялата страна, информира "Аарец".

Генералният директор на здравното министерство Чези Леви каза пред местна телевизия, че около 70 процента от новозаразените са с варианта "Делта". Той също така отбеляза, че половината от заразените са деца и че една трета от заразените са били ваксинирани.

Делта вариантът беше открит за първи път в Индия и се смята за силно заразен.

Към средата на юни новозаразените в Израел се брояха на пръстите на ръцете. Изискването за носене на маски беше премахнато в цялата страна миналата седмица.

В Израел има 434 активни случая на коронавирус; 258 пациенти са в тежко състояние според данните на Министерството на здравеопазването. Броят на починалите от началото на епидемията в Израел е 6 428 души. Над 5,5 млн. израелци са получили първата си ваксинация срещу коронавируса, а 5,1 милиона са получили и втората си доза.

Израел е изправен пред няколко локални огнища на COVID-19, като армията съобщи, че двама имунизирани войници са дали положителна проба за коронавируса, а други случаи в цялата страна също са потвърдени вчера.

В две училища девет членове на персонала са се заразили с COVID-19, въпреки че са ваксинирани срещу коронавирус.

Заради нарастването на случаите на коронавирус, град Бинямина-Гиват Ада в централната част на Израел е обявен за "жълта" зона, с умерена степен на заразяване с коронавирус, по така наречената светофарна система, разработена от здравното министерство.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети