Билетите за мачовете на Марек ще струват 5 лв.

DenNews.bg
17.06.2021
размер на текста:

Билетите за мачовете на Марек за предстоящия сезон във Втора лига ще струват 5 лв., съобщиха от ръководството. Досега в Югозападната Трета лига цената на талоните за вход беше 2 лв., а привържениците по навик си купуваха по няколко билета за мач с цел да подпомогнат любимия си отбор. Сега вдигането на цената на билетите се налага с оглед драстично завишените разходи в професионалния футбол, а президентът Цветан Видински не скри опасенията си.

„Неприятната новина за феновете е, че билетите за мачовете вече ще са по 5 лв. Доста е завишено в сравнение с „В“ група, където бяха по 2 лв. и се надяваме да няма отлив по тази причина. Но няма как, след като само съдийските такси във Втора лига са по 1200 лв. на мач. Нашите привърженици и преди ни даваха пари и умишлено си купуваха по повече билети, за да ни подпомогнат. Дано това увеличение не им се отрази негативно на хората“, каза Видински още на първата тренировка за новия сезон.

За DenNews.bg от клуба съобщиха, че се подготвя и пускането на сезонни карти за ВИП ложите на ст. „Бончук“. Все още се уточнява цената на картите, но при всички положения ще важат за всичките 19 домакински мача на Марек за целия сезон във Втора лига плюс срещите от турнира за Купата на България. С продажбата на тези карти ще се цели облекчаване бюджета на клуба поне за началото на сезона. От ръководството работят и по привличането на още трима треньори с лиценз „А“, за да изпълнят изискванията за професионален футбол. Стадион „Бончук“ също се нуждае от спешен ремонт, за да отговаря за ниво Втора лига. Предписанията на БФС са 4 листа и отдавна са предоставени на кмета на Дупница. По първоначални сметки инвестициите по съоръжението ще са около 100 000 лв.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети