Софиянец се бори за живота си след жесток побой с чукове

DenNews.bg
16.06.2021
размер на текста:

Столичанин се бори за живота си след жесток побой, нанесен му с чукове от двама маскирани нападатели. Очевидец на ужасния побой става жената на пострадалия, а случаен минувач също в удрян, след като опитал да помогне на пострадалия.
Вчера пострадалият е претърпял операция. Има множество травми по главата и контузия на единия крак. Инцидентът е станал на 11 юни. Все още няма задържан, предава Нова тв.
Димитър Ивайлов влиза да пазарува в магазин в центъра на София. В автомобила му го чака жената, с която живее.
"Димитър мина отзад, за да остави покупките в багажника. В началото не виждах какво се случва. Той е усетил силен удар в главата. Погледнах в огледалото за обратно виждане и видях, че двама мъже се разправят с него. Помислих, че ни обират, защото в чантата имах голяма сума пари. Отворих задната врата, за да си взема чантата. Затваряйки я, видях, че един от маскираните нападатели държи чук", разказа Поля Малинова, съпруга на пострадалия.
Жената опитва да предотврати побоя. Тя сподели, че мъжете са удряли Димитър с чукове по главата и по краката. Свидетел също опитва да спре нападението, но мъжете нападат и него. Охранителни камери записват инцидента.
Димитър е с множество счупвания, настанен е в "Пирогов" в много тежко състояние. Семейството подозира, че поръчители на нападението са конкурентна на тяхната фирма - те се занимават с ключарски услуги.

През годините те многократно са ги тормозили, за което Поля и Димитър подават сигнали в ГДБОП, полицията и прокуратурата. Реакция обаче няма.
"Пукали са ни гумите, заливаха ни ателието с блажна боя. Лепиха ключалките с лепило. Преди година мен ме нападнаха. Засякоха ме на пътя и аз отбих. Слезе човек от колата, която ме засече, и ме удари. Спряха коли, автобуси. Човекът, който ме нападна, видя, че има много хора и си тръгна. Подала съм жалба във Второ РУ, знам кой ме нападна. Засега наказание за тези хора няма", разказа Поля.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети