Марек търси троен бюджет, погледите към кмета

DenNews.bg
15.06.2021
размер на текста:

Бюджетът, с който Марек ще разполага за сезона във Втора лига, не е уточнен, а отборът вече започна подготовка. Всички се надяват финансовият въпрос да бъде решен до края на седмицата от кмета на Дупница Методи Чимев. Това стана ясно от думи на президента на клуба Цветан Видински на първата тренировка на тима.

Все още бюджетът ни не е сигурен и не знаем с какви пари ще разполагаме. Надявам се до края на седмицата да има яснота по този въпрос. Ще се разпрострем според чергата си и като уточним парите ще ги разпределим равномерно по пера. За момента не ни стигат, липсата е доста голяма. Но ще направим всичко възможно да достигнем сумата, която е необходима за съществуването на отбора в професионалния футбол. За да имаме спокойствие годишният бюджет на клуба трябва да е около 500 000 лв. Сравнено с бюджета ни от Трета лига е три пъти повече. Допреди един месец разполагахме с едни пари, а сега ни трябват три пъти повече. Много ще е трудно, но ще гледаме да се справим. Поне такава ни е уговорката с кмета Методи Чимев. Той прави всичко възможно да покрием тази разлика в средствата. Ясно е, че няма да можем да си позволим да привличаме скъпи футболисти. Играчите, които ще дойдат в Марек, бъдете сигурни, че ще са млади момчета, които ще играят за по-малко пари, но искат да се докажат. Нямаме възможност да взимаме футболисти с големи заплати. За момента по бюджет сме на последно място“, констатира пред DenNews.bg Цецо Видински.

„Нормално е кметът, като водеща фигура в осигуряването на средствата, да постави целите на отбора. Аз като ръководител съм реалист и според мен нашата цел трябва да бъде запазване мястото във Втора лига. Желанието ми е да играем хубав футбол и ако може да сме фактор в групата. Ще работим върху тактическата дисциплина, защото нивото на Втора лига е високо. Виждате например Хебър, Септември (Сф) и ЦСКА 1948 вече колко много футболисти привлякоха“, продължи Видински.

Що се отнася до селекцията президентът на Марек заяви: „До началото на първенството ще оформим група от 22-23 футболисти. Имаме нужда от централен защитник, вътрешен халф, нападател, флангови играчи. Може да вземем и един юноша, защото има изискване за участие на млади футболисти във Втора лига. Хубавото е, че нашата школа дава кадри и в това отношение ще се справим“.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети