НСИ пак набира преброители и контрольори за Преброяването на населението

DenNews.bg
26.05.2021
размер на текста:

От днес, 25 май, желаещите да участват в Преброяването на населението и жилищния фонд 2021 като преброители и контрольори могат да подават документи в Общините. Крайният срок е 10 юни, а необходимите документи могат да бъдат намерени на интернет страницата на преброяването – www.census2021.bg

Националният статистически институт се нуждае от близо 30 000 преброители и контрольори, които бяха набрани през есента на миналата година. Заради влошената епидемиологична обстановка през зимата правителството отложи датите за преброяването за септември 2021 година.
В момента НСИ препотвърждава възможността на всички, които са били утвърдени за преброители и контрольори, да се включат в процеса през септември и в началото на октомври.
За освободените места се набират нови кандидати. По-голям е недостигът на преброители в големите градове – София, Пловдив, Варна, Стара Загора. Повече от необходимия брой кандидати има в Северозападна България.
Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното статистическо изследване в България, което се провежда веднъж на 10 години и обхваща всички хора, живеещи постоянно на територията на страната.
Досега са проведени 17 преброявания и при всички са използвани преброители и контрольори. Преброяването е важно, защото въз основа на данните от него се определя ресурсът за обществените политики за десетилетие напред.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети