Кметът на Дупница отсече: Ще има дефиле за абитуриентите на площад "Свобода"

DenNews.bg
17.05.2021
размер на текста:

 Абитуриентите от средните училища в Дупница да имат свое дефиле на пл.Свобода не е никакъв проблем, заяви кметът на общината инж.Методи Чимев. "Останах неприятно изненадан, че няма да има такова събитие и още повече, че Общината го е била възпрепятствала. Напротив. Община Дупница не само, че не е възпрепятствала, а и няма да възпрепятства. Всяка година сме предоставяли сцената на пл."Свобода", осигурявали сме необходимите реквизити, както и музика и водещи и не виждам защо да не продължим. Още повече на 24 май имаме събитие и няма да е проблем да изпратим абитуриентите. Нека отдадем на младите хора заслуженото в един много важен етап от техния живот. Скъпи абитуриенти, добре сте дошли и Ви очакваме на пл.Свобода", коментира инж.Чимев.

Изявлението на кмета на Дупница бе дадено днес във връзка с взетото в края на миналата седмица решение от страна на директорите на училищата.Абитуриентите от Дупница няма да се събират на пл. „Свобода“ тази година, решиха тогава директорите на учебните заведения. Събиранията ще стават в дворовете на съответните училища.
ПГ "Акад.С.П.Корольов" ще изпрати своите зрелостници на 23 май, а останалите на 24-и май. Единствено ПГ по Транспорт на този етап са обявили, че обмислят изпращането да стане през месец юни и няма да се включат в програмата през месец май. Автомобилите с абитуриентите по традиция ще потеглят от пътния участък между кръговото под ГУМ и Общината.
315 са абитуриентите тази година в Дупница, като най-много са от ПГ "Христо Ботев" - 119. СЕУ "Св. П. Хилендарски" имат 49 зрелостници, ПГХВХТ - 38, ПГ по Транспорт-17, ПГОСУ-38 и ПГ "Акад.С.П.Корольов" - 54

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети