10 г. затвор за рецидивист, изнасилил 9-годишно момиче

DenNews.bg
11.05.2021
размер на текста:

Ефективна присъда от 10 г. лишаване от свобода получи 32-годишен рецидивист по обвинение за изнасилване на малолетно момиче. Според решението на Окръжен съд-Монтана, подсъдимият трябва да излежи присъдата при първоначално строг режим.
К.А. e осъждан 13 пъти за извършени умишлени престъпления, изтърпявал е наказания „лишаване от свобода“.
През 2012 г. мъжът заживял на съпружески начала с Т.К. в село в област Монтана. Пет години по-късно, когато дъщерята на жената била на 9 години, той извършил насилствен полов акт с момичето. Заплашил детето да не казва на никого за случилото, като в противен случай щял „да я пребие от бой“ и „да й се стъжни живота“.
Не след дълго момичето избягало в друго село при биологичния си баща, но поради честите конфликти напуснала и този дом. Отишла да живее при вуйчо си. Впоследствие била настанена временно в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.
За преживения от момичето насилствен акт станало известно на полицейските органи, след което започнало разследване срещу К.А. за извършеното от него престъпно деяние.
Според заключението на вещите лица по комплексната психиатрична и психологична експертиза, пострадалото момиче вследствие на преживяното формирало посттравматично стресово разстройство. Детето не разполагало нито с необходимите познания, нито с необходимия опит, за да предвиди какво може да се случи. Било е изложено на голям риск, оставено да съжителства само с непознат мъж. Случилото се психотравмено събитие е с произтичащите от него възможни неблагоприятни последствия.
Наложеното на подсъдимия К.А. ефективно наказание от първоинстанционния съд подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети